I am a Sarawak Blogger

Wednesday, January 12, 2011

DBKU sex maniac

Australian tourist caught DBKU sex maniac Heran juak ati ku nangga mbiak tok, DBKU merik keja pakey nya ngambar org, Ada gik vacancy tukang tilit sia klak. pada muka koh bagus2 keja nyarik pasal. Klak pa gik nak di polahnya.

KUCHING – A creative but kinky Dewan Bandaraya Kuching Utara staff was caught recording tourist answering nature’s call in a female toilet at the world renowned Sarawak Cat Museum.
The 21 year old from Telaga Air showed a couple of Australian tourists where the washroom at the Cat Museum at DBKU when approached at 4 pm.
When the tourist went into the washroom, she noticed a soap container hanging from the handle of the door inside the toilet.
Finding it strange, she then opened it and saw that a mobile phone was recording her action.
The angry tourists then demanded an explanation from the suspect who did not say anything. A police report was lodged after the tourists complained to the Management.
Tourist Police arrested the suspect for further investigation. Police went through the phone and found that a number of recording clips of people peeing were recorded.Apa nak jadi dah?? takde keja lain ke?

salam selamat membaca.

Klinik Bot 1Malaysia Baram

Macam macam ada election is coming soon panadol by post pun ada.  Ini aku copy from sarawak update.
MIRI ? Penduduk yang tinggal di sepanjang Sungai Baram kini tidak perlu bimbang untuk mendapatkan rawatan kesihatan berikutan langkah kerajaan mewujudkan Klinik Bergerak 1Malaysia menggunakan perahu.
Sebagai permulaan, Klinik 1Malaysia akan dilancarkan pada 14 Januari di Rumah Panjang Muna ak. Entumang di Pengelayan, Baram Hilir yang akan memberi manfaat kepada lebih 5,000 penduduk di Baram Hilir.
Rumah panjang lain yang bakal mendapat manfaat ialah Rumah Michael Mundam, Rumah Masam, Sg Pedada, Rumah Budin , Rumah Henry Belaja di Asam Paya, rumah Nanang di Ujung Daun, Kejaman , Teraja ,Rumah Ngelingkong dan Rumah Chabob di Lubok Amam.
Majlis pelancaran akan dilakukan oleh Menteri Kesihatan Malaysia, Datuk Sri Liow Tiong Lai.
Terdapat kira-kira 20,000 penduduk terdiri daripada suku kaum Orang Ulu iaitu Kenyah, Kayan selain Iban tinggal di tebing Sungai Baram dan mengalami kesukaran untuk mendapatkan rawatan kesihatan berikutan jauh dari klinik.
Selain jauh, penduduk yang tinggal di tebingan Sungai Baram lebih rela menahan sakit di rumah daripada menanggung kos pengangkutan yang amat tinggi terutama di kalangan mereka yang tidak mempunyai pendapatan tetap.
Bagi penduduk Baram, ditimpa penyakit merupakan satu masalah besar kerana tidak semua perkampungan di Baram dilengkapi dengan kemudahan klinik desa.
Setakat ini, kawasan Baram mempunyai kira-kira 80 perkampungan namun tidak semuanya dilengkapi dengan klinik kesihatan atau klinik desa.


salam.

Pelakon Masuk ICU, Terbakar Semasa Buat Babak Letupan Di Set Pengambaran

PETIKAN DARI oh bulah Breaking news, seorang pelakon pembantu untuk filem Barajiwa telah dimasukkan ke ICU kerana dipercayai terbakar satu badan apabila melakonkan babak letupan di set pengambaran, malam tadi.
Pelakon yang dikenali sebagai Raffi Husin dikatakan sangat kritikal & sekarang berada di ICU Pusat Perubatan Universiti Malaya. Fizz Fairuz pelakon yang turut berada di set menghantar tweet berkenaan berita ini memaklumkan bahawa pelakon tersebut akan keluar daripada ICU dalam masa 6 jam.
raffi emma Pelakon Masuk ICU, Terbakar Semasa Buat Babak Letupan Di Set Pengambaran
Raffi Husin, yang kini berusia 25 tahun berasal daripada Sabah dikatakan sedang bercinta dengan pelakon Emma Akma. Doakan yang terbaik untuk Raffi Husin, amin.

Pesawat Air Asia AK5218 tergelincir

Entri aku kali ini ada kaitan dengan apa yang aku update semalam  dimana aku telah menerima message dari pihak air asia bahawa semua penerbangan dibatalkan .Flight kawan aku yang aku book terpaksa rescedule ke tarikh baru. Di bawah adalah gambar pesawat yang tergelincir, Aku dapat gambar ini dari anak sedara aku


Kesemua penumpang terselamat dan hanya 4 orang yang cedera ringgan, shukurlah takda yang parah.  Aku rasa kecut dah sedangkan aku selalu je naik pesawat untuk melawat anak2 yang jauh.  Kalaulah ada pilihan lain lebih baik aku naik express atau feri tu lebih selamat.